Silver House by Hyde + Hyde Architects

Sponsored Links

The house located on the Gower Peninsula, South Wales, offers spectacular views towards Oxwich Point.

The material language of the ground floor responds to the medieval tradition of dry stone walling found in the area. Portal windows to the ground floor bedrooms cantilever over a reflecting pool that gathers rainwater from the roofs above.
Living spaces are found at first floor resting on exposed timber beams which themselves learn from the tectonic construction of agricultural buildings nearby. A sound recording studio located within the basement gathers natural light through the reflecting pool surrounding the residence.
The main monopitch roof responds to the relentless wind and rain which blows from the open ocean over a timeless landscape.
Hyde + Hyde Architects are a progressive award winning architecture practice with work across the UK and Europe.

Master bedroom and living spaces at first floor

Dining room

Living spaces with open plan kitchen beyond

Master bedroom

Looking out from the kitchen towards the main living spaces

The house at dusk

Sponsored Links
 

2 comments on “Silver House by Hyde + Hyde Architects

  1. Love it!
    Modern design and architecture tend to make me feel exposed but not this one, funny enough. Itt must be the Wales in the house.
    So Comfortable looking!!!
    Thank you for sharing.
    Teresa

    • I loved this one too – it’s so calm and clean, contemporary and livable. Amazing location and views!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

HTML tags are not allowed.